Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Чи здружилися ви з учнями Павлівської школи?
Total 21 common:people_all_forms
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 74 common:people_all_forms

Молодь змінює Україну

Date: 13 листопада 2019 о 12:02, Refreshed 15 листопада 2019 о 12:45
293 view

Молодь змінює Україну

Учителі Павлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів – заступник директора з навчально-виховної роботи Зінченко С. О., учителька історії Котова М. О., учителька англійської мови Ліннік В. О., учитель фізичної культури Христенко Д. Ю., учителька української мови та літератури Шкабара А. О., учитель математики й інформатики Щербак О. С. –  разом із виконувачкою обов’язків начальника відділу освіти Білокуракинської РДА Бончужною Л. М. у рамках проєкту „Змінюємо країну разом” із шостого по дев’яте листопада були на гостині в Суховільській школі І-ІІІ ступенів Бродівського району Львівської області.

Робота у проєкті була спрямована на створення простору для спільного обміну досвідом молодих учителів не тільки під час реалізації проєкту, а й у майбутньому. Ми мали змогу ознайомитися з методиками викладання, цікавими формами та прийомами роботи вчителів, поділитися своїми ідеями, знайти друзів та партнерів; також ми мали можливість ознайомитися з західним регіоном України, дізнатися про культуру та ментальні особливості краю.

Ніщо так не об’єднує людей, як живе, щире та творче спілкування. Дивовижна Бродівщина! Суховільська шкільна родина на чолі з директором Романичем М. В. зустріла нас короваєм та українським прапором єднання, який кожного разу з нагоди приїзду делегацій передається від одного шкільного колективу до другого. Після цього нам провели цікаву екскурсію школою.

Протягом дня вчителі двох шкіл спільно працювали на різноманітних тренінгах, були запрошені на свято рідної мови „Краща мова єднання – це українська” та квест „Стежками рідного краю”, а також стали активними учасниками інтелектуальних козацьких забав. Протягом дня з нами працював начальник відділу освіти Бродівської РДА Сторожук М. М.

Другий день перебування на Бродівщині приніс нові знайомства та незабутні враження. Наша делегація зустрілася в дружній атмосфері з заступником голови Бродівської РДА Прокопець О. П. та депутатом Бродівської районної ради Булишиним В. С. Після цього за горнятком кави ми обмінювалися досвідом роботи з методистами та завідувачкою методичним кабінетом Бродівською РДА Антоненко Н. В. Також цього дня ми відвідали історико-краєзнавчий музей; цікавинки міста та його історичні сторінки для нас відкрив старший науковий співробітник музею Корчак А. М. Його слова: „Захід є Захід, а Схід є Схід; вони насправді єдині, і Заходу Схід нестримно болить, тому що вони – Україна!”, – на тлі подій, які сьогодні відбуваються на сході держави, глибоко запали в наші душі.

А далі була подорож до величного Підкаменя, від якого в нас перехопило дух, а краєвиди навколишніх місць справили незабутнє враження. Попереду – Підкамінський монастир Благовіщення Пречистої Діви Марії, схований у лісі за селищем Підкаміньі. Зараз відновлено чотири храми цього святого місця. На часі триває відбудова головного собору монастирського комплексу. Тож український наш дух теж мусить відроджуватися разом зі своїми святинями.

Третього дня ми їхали на побачення зі стародавнім казковим містом Лева. Львів – це симфонія смаків, характерів та кольорів. Ця дивовижна атмосфера…

Кавовий запах, панянки чарівні,

Бруківка мокра, жовті ліхтарі,

Музики джазові, найкращий шоколад,

Данила тінь, у парках листопад,

Старі собори, погляди богів,

Вузькі провулки, замки королів...

Казкове місто –  стародавній Львів.

Ми закохалися в це місто, у його казкову довершеність.

Четвертого дня ми відвідали відому православну святиню, найбільший храмовий комплекс і монастир на Західній Україні – Почаївську Успенську лавру, яка була заснована ще в ХІІІ столітті.

Почаївський монастир є прекрасним у будь-яку пору року. Але осінь по-своєму підкреслює неповторну чарівність обителі. Святинями Почаївської лаври є відбиток ступні Божої Матері, джерело з цілющою водою, чудотворна ікона Матері Божої, мощі преподобного святого Іова Почаївського. Ми вдячні за можливість проникнутися атмосферою цього святого місця!

Історичні та народні традиції Слобожанщини та Галичини дещо різняться, але любов до свого краю, України – спільна! Наша сила – в єдності, а запорука успіху – в нашій співпраці. Поїздка залишила незабутні враження. Суховільські колеги подарували нам європейську казку. Участь у проєкті дала можливість знайти щирих друзів та однодумців і вкотре переконатися, що наша держава є неподільною. Ми привезли з собою часточку західних традицій, звичаїв і величезну порцію душевного людського тепла.

Ми дуже вдячні організаторам проєкту за те, що мали змогу взяти участь та реалізувати цей проєкт. Усе залишило теплі спогади, незабутні враження від спільних зустрічей, тренінгів, майстер-класів, екскурсій, свят.

Реалізовуючи проєкт, ми об’єднуємо не тільки педагогічну молодь, але й сім’ї та їхні родини. Вірю, що завдяки участі в цьому проєкті поглибиться відчуття єдності нашої держави.

Єднаймося, браття у сльозі і в щасті,

А в серцях єднаймо вінок доброти.

Пишаймося родом, вкраїнським народом,

Нехай наша ненька славиться ввіки!

Заступник директора з навчально-виховної роботи Зінченко С. О.

Comments:
Only authorized users can leave comments.